The brewing universe has been expanding greatly around the world in recent years, bringing new possibilities for consumers and home, micro, or large-scale producers. In this context, scientific knowledge from biochemistry, chemistry, physics, geosciences, statistics, administration, and others can be used in an interdisciplinary manner to improve the quality of the beers produced, as well as, for the general public, in a better understanding and choice of products. We will work these concepts in a dynamic way with the entire interested community, through online discussions, collaborative online spaces for knowledge sharing, live sessions on YouTube, as well as some in-person mini-courses.
Lançamento!
Map: Breweries of Minas Gerais – updated version – Sep. 2023!!! Come check 😉
Learn more about production with the ebook below!!
Revised edition (September 2023) Principles of beer production and enzymes in mashing
We will have 19 infographics and bulletins in the microorganisms series, keep an eye on the website… Lots of infographics here!!!
Infographics – microorganism series:
- Kefir na cerveja: combinando sabor e benefícios (2023)
- Microrganismos na produção de cervejas de baixo teor alcoólico (2023)
- Leveduras não-Saccharomyces alternativas na produção cervejeira (2023)
- Oenococcus: conhecendo o gênero (2023)
- Pediococcus: conhecendo o gênero (2023)
- Fermentação etanólica (2023)
- Fermentação malolática (2023)
- Bactérias ácido acéticas (2023)
Outros infográficos:
Boletins
- Boletim #4 – Principais contaminantes (2023)
- Boletim #3 – Saccharomyces cerevisiae (2022)
- Boletim #2– Saccharomyces: conhecendo o gênero (2022)
- Boletim #1 – Microrganismos na produção cervejeira (2022)
Notícias:
“Princípios da produção cervejeira e as enzimas na mosturação” – lançamento do eBook
Acesse o eBook “Glossário cervejeiro: da cultura à ciência”, com mais de de 700 verbetes!